MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2015-2016 mokslo metų foto galerija / EDUKACINĖ IŠVYKA Į ANYKŠČIUS

2015-10-01 5-10 klasių mokinių grupė vyko į integruotą lietuvių kalbos, geografijos edukacinę išvyką į Anykščius „LITERATŪRINIAI IR GEOGRAFINIAI ANYKŠČIAI “. Ją organizavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė ir geografijos vyresnioji  mokytoja Aušra Orechovienė.
Mokiniai lankėsi „Labirintų parke“, įgijo geografinių žinių, naudodamiesi kompasais išbandė savo orientavimosi įgūdžius, patyrė ekstrimalių nuotykių klaidžiodami laiko ir kukurūzų labirintais.
Aplankė lietuvių literatūros klasiko Jono Biliūno kapą ir paminklą ant Liudiškių kalvos. Sužinojo, ,kad jis simbolizuoja Laimės žiburį, tarytum skelbiantį, jog iš tikrųjų įsikūnijo J. Biliūno raštuose puoselėta svajonė: kad mūsų žemėje šviesu ir gera.
 Rašytojo J.Biliūno sodyboje – muziejuje dalyvavo edukacinėje valandėlėje. Įdėmiai klausydamiesi,  sužinojo apie rašytojo gyvenimą, klausėsi kūrinių ištraukų, kurios yra parašytos iš gyvenimiškos  patirties.
Pabuvojo šimtametės Anykščių geležinkelio stoties komplekse  įsikūrusiame „Siauruko muziejuje“. Daug įdomaus sužinojo apie geležinkelio istoriją  Lietuvoje, matė istorinius garvežius „Škoda“, “Kukuška“, įvairius siaurojo geležinkelio riedmenis, ryšio bei signalizavimo priemones. Stotyje pabuvojo tarpukario Lietuvos stoties viršininko kabinete, išbandė veikiančius eksponatus, patyrė neišdildomų įspūdžių važinėdami rankine drezina ant bėgių.
Visus sužavėjo  pasivaikščiojimas vinguriuojančiu Medžių lajų taku Anykščių šilelyje, kuris prasideda netoli Puntuko akmens. Mokiniai sužinojo, kad  tai– vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje takas .Jis  medžių viršūnėmis vingiuoja 300 metrų ir veda į 35. metrų aukščio bokštą .Pasivaikščiodami tarp medžių lajų  mokiniai skaitė A.Baranausko poemos „Anykščių šilelis “ ištraukas ir apžvelgė apdainuotąjį Anykščių šilelį iš viršaus, grožėjosi Šventosios upės vingiais, įgijo žinių apie  Anykščių geografinę padėtį.
2015-10-01 5-10 klasių mokinių grupė vyko į integruotą lietuvių kalbos, geografijos edukacinę išvyką į Anykščius „LITERATŪRINIAI IR GEOGRAFINIAI ANYKŠČIAI “. Ją organizavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė ir geografijos vyresnioji mokytoja Aušra Orechovienė. Mokiniai lankėsi „Labirintų parke“, įgijo geografinių žinių, naudodamiesi kompasais išbandė savo orientavimosi įgūdžius, patyrė ekstrimalių nuotykių klaidžiodami laiko ir kukurūzų labirintais. Aplankė lietuvių literatūros klasiko Jono Biliūno kapą ir paminklą ant Liudiškių kalvos. Sužinojo, ,kad jis simbolizuoja Laimės žiburį, tarytum skelbiantį, jog iš tikrųjų įsikūnijo J. Biliūno raštuose puoselėta svajonė: kad mūsų žemėje šviesu ir gera. Rašytojo J.Biliūno sodyboje – muziejuje dalyvavo edukacinėje valandėlėje. Įdėmiai klausydamiesi, sužinojo apie rašytojo gyvenimą, klausėsi kūrinių ištraukų, kurios yra parašytos iš gyvenimiškos patirties. Pabuvojo šimtametės Anykščių geležinkelio stoties komplekse įsikūrusiame „Siauruko muziejuje“. Daug įdomaus sužinojo apie geležinkelio istoriją Lietuvoje, matė istorinius garvežius „Škoda“, “Kukuška“, įvairius siaurojo geležinkelio riedmenis, ryšio bei signalizavimo priemones. Stotyje pabuvojo tarpukario Lietuvos stoties viršininko kabinete, išbandė veikiančius eksponatus, patyrė neišdildomų įspūdžių važinėdami rankine drezina ant bėgių. Visus sužavėjo pasivaikščiojimas vinguriuojančiu Medžių lajų taku Anykščių šilelyje, kuris prasideda netoli Puntuko akmens. Mokiniai sužinojo, kad tai– vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje takas .Jis medžių viršūnėmis vingiuoja 300 metrų ir veda į 35. metrų aukščio bokštą .Pasivaikščiodami tarp medžių lajų mokiniai skaitė A.Baranausko poemos „Anykščių šilelis “ ištraukas ir apžvelgė apdainuotąjį Anykščių šilelį iš viršaus, grožėjosi Šventosios upės vingiais, įgijo žinių apie Anykščių geografinę padėtį.